Google Website Translator Gadget

måndag 30 januari 2012

I Jesu fotspår – Inför Guds Ansikte

Gammalt blogginlägg från attblipastor

Sedan början av året , har jag läst en bibelläsningsplan och är nu i 2:a Moseboken. Där kan man läsa om Mose, när han är med Gud på berget Sinai. Och sluter han ett nytt förbund för folket i Israel. Det som talar mest till mig var inte alla olika beskrivningar , eller hur Gud vill hans boning ska se ut eller hur saker ska byggas. Utan hur Mose blev efter mötet med Gud på just berget Sinai. Då Moses kom ner från berget, stråla hans ansikte så mycket av Guds härlighet att de andra Israeliterna inte våga vara i hans närhet.
Visst har du nog känt samma om du varit inför Gud? En glädje och kärlek att du strålar och känner att det flödar som en ström i dig. För Moses var det så mycket att han var tvungen att ta på sig en mask inför folket. Guds härlighet är så stark men om man är i hans närhet länge så kan man se hans ansikte. Detta är något Adam och Eva fick uppleva i Edens lustgård innan de synda.

Gud är helig och vill inte ha något med synden att göra. När synden kom in i världen pga människan blev Gud bedrövad och ledsen. Han hade ju skapat oss till hans avbild men vi vände ryggen och gick. Denna härlighet och kärlek som Moses fick uppleva på Sinai, den sanna gemenskapen med Gud. Det är därför Mose stråla få mycket när han kom ner ,den kärleken och gemenskapen som var tänkt från första början då Gud skapa oss.

Israel var Guds utlovade folk och han ville de skulle få uppleva samma närhet och gemenskap som Mose fick göra. Det var därför Mose fick 10 budorden för att de skulle leva ett liv värt att ära sin skapare.
Tyvärr blev det inte så, Israel vände ryggen för många gånger. Trots att Gud gav domare, profeter och olika kungar. Men kungariket Israel försvann, och den sista profeten Malaki förkunna Guds ord att man ska vända om.Men Gud hade en plan för mänskligheten, han kom ner som människa till oss. För att skapa den gemenskapen och kärleken som Israel vände ryggen åt. Men nu är ju det inte bara till några få kärleken är till utan alla på våran jord. För att gemenskap skulle bli möjligt med Gud som den är tänkt ,så måste synden bort. Det är därför dog Jesus för oss, för att sedan återuppstå och ta bort dödens udd. Nu har vi återigen fått en andlig kontakt med igen, en chans att vara inför Guds ansikte. När man är kristen så är det andliga återuppstånden, men vi är fortfarande vi. Med fel och brister, men gemenskapen med Gud gör att vi blir mera lik honom. Tills den dag då vi bli kallade hem och får se Gud på riktigt i hans härlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar