Google Website Translator Gadget

tisdag 17 januari 2012

Världens ljus och salt

I Matt 5:13-16 pratar Jesus om att vi troende är jordens salt och världens ljus i en liknelse.

Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen?
Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människor.


Salt är en mineral som är viktig del av djurlivet, den är en viktig smaksättning för oss och har en konserverade effekt. På tiden innan man hade kylskåp, då salta man in fisk och kött. Vad säger då texten till oss? Jo att Jesus är vårat salt och om vi håller oss nära honom, då är det lättare att visa vem han är. För annars blir de handlingar och gärningar vi gör i Jesu namn helt värdelösa. Precis som salt som inte längre har någon effekt utan blivit dåligt.

Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset. Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen.

Har du varit inne i ett mörkt rum och sedan tänt lampan? Då inser du snabbt att ljuset övervinner mörkret fort. Vi är kallade att vara ljus i en värld av mörker till dom som inte mött Jesus i sina liv. Vi ska leva ett liv där andra ser att vi har något som världen inte har. Jesus vill att vi ska reflektera hans kärlek i våra liv och gärningar för andra. Genom att vara salt och ljus i världen kan vi visa på Guds gränslösa kärlek till våra medmänniskor. Men då behöver vi också komma till Gud genom Jesus Kristus för att saltet ska vara fräsch och att ljuset inte slutar brinna. Så låt oss komma nära Jesus för då kan vi ge vidare det goda vi fått i våra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar