Google Website Translator Gadget

söndag 12 februari 2012

Enhet på rätt sätt

På sistone har olika religioner samlats för olika råd och satsningar i Sverige, för att visa på enhet.
( 1, 2, 3, 4 ,5) De vill visa respekt och kärlek då de tror detta är bästa sättet att nå varandra som människor.
Men det gäller att ha en insikt och vishet i anden vad som kan ske om det leder fel.

Bibeln varnar för detta flera gånger för en enhet som inte ärar Gud i sitt sätt. Detta är ett steg närmare den antikristliga ande som kommer verka i världen. Där man kommer säga att det bara finns En Gud, En Religion som kommer bli tillåten i världen. Ett samarbete över religioner kommer inte leda till något bra. Det är lätt att förledas och luras till något som inte är rätt i Guds ögon. Jesus är vägen till Gud, inte vägarna. Jesus är sanningen, inte sanningarna. Jesus är vägen till livet och inget annat. Vi har det bästa och ska inte bli lurade till något som är fel. Gud har överseende för alla människor oavsett religion. Men han längtar också efter ett liv med oss, det är därför Jesus öppna vägen fri igen trots det vi gjort emot Gud.

Om vi vet sanningen, varför ska man släppa in sådant som inte då pekar på Jesus?
Vi får inte vara andligt blinda för den verklighet som sker, när man släpper in något som inte är Guds ande.
I många andra religioner krävs det att man presterar massa för att nå sitt mål. Men vår skapare kom ner som en människa. Levde ett liv bland oss, men var helt syndfri. Han dog sedan i kärlek för dig och mig, för något vi inte var förtjänta av. Det enda vi behöver göra nu är att ta ett steg och säga Ja och ta emot denna gåva. Den enhet Gud vill att vi ska ha, verkar i Kristi kropp dvs hans församling här på jorden. Den bygger upp oss kristna så att vi ärar Gud för den han är. Men går vi emot detta gör vi uppror för det som är tänkt.

Så låt oss älska Gud och våra medmänniskor så vi kan peka på Jesus i stället. 
För vägen för alla går genom honom till himlen och inget annat.

1 kommentar:

  1. Precis som du skriver är Jesus enda vägen.
    Det är just det den interreligiösa dialogen förnekar. Istället talas det om ömsesidighet, respekt, tolerans , acceptans, berikande osv

    Bakom de sköna orden lurar vargen...

    SvaraRadera