Google Website Translator Gadget

lördag 4 februari 2012

Frid med Gud

I Rom 5:1-11 skriver Paulus om Friden med Gud, nu när vi nu har tagit emot Jesus i vårt liv.
Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. 
Genom honom har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i, och vi jublar i hoppet om Guds härlighet. Men inte bara det, vi jublar också mitt i våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet ger tålamod, tålamodet fasthet och fastheten hopp. Och det hoppet bedrar oss inte, ty Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande, som han har gett oss. Medan vi ännu var svaga dog Kristus i ogudaktigas ställe, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en hederlig människa - kanske vågar någon gå i döden för den som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen. Ty om vi, medan vi var Guds fiender, blev försonade med Gud genom hans Sons död, hur mycket säkrare skall vi då inte bli frälsta genom hans liv, när vi nu är försonade. Men inte bara det, utan vi gläder oss i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har tagit emot försoningen.

När har vi tagit emot Jesus, har vi fått del av Guds rika välsignelser i våra liv. Vi har blivit rättfärdiga
och har nu frid med Gud med nåd och kärlek från vår skapare. Ett hopp och fasthet i vår tro, där vi
fått den helige Ande som ett sigill. Från Guds fiender till Guds älskade barn genom den försoning som
Jesus gjorde då han dog i vårat ställe. Det är svårt att beskriva den oerhörda kärleken Gud har för oss människor på jorden. Vi valde ett liv utan honom som förde med sig synden in i världen, denna leder till
en andlig död. Men det Jesus gjorde var att återupprätta hindret som fanns mellan oss och Gud. Vägen genom Jesus leder till liv och liv i överflöd, där vi nu kan vara i Guds härlighet redan nu tills vi ses i himlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar