Google Website Translator Gadget

lördag 18 februari 2012

Höra Guds röst

En artikel i dagen talar om att vi måste ta
 in mindre media för att lyssna mer på Gud. 
Då kom jag att tänka på Samuel i  
1 Sam 3:1-10 då Herren uppenbarar sig. 

 Pojken Samuel gjorde tjänst inför HERREN hos Eli. HERRENS ord var sällsynt på den tiden och profetsyner var inte vanliga. Då hände en gång detta medan Eli låg på sin plats. Hans ögon hade börjat bli skumma så att han inte kunde se. 

Guds lampa hade ännu inte slocknat, och Samuel låg i HERRENS tempel där Guds ark stod. Då kallade HERREN på Samuel. "Här är jag," svarade Samuel. Därefter skyndade han sig till Eli och sade: "Här är jag, du ropade på mig." Men han svarade: "Jag har inte ropat. Gå tillbaka och lägg dig." Och han gick och lade sig. HERREN kallade än en gång på Samuel, och Samuel steg upp och gick till Eli och sade: "Här är jag, du ropade på mig." Men han svarade: "Jag har inte ropat, min son. Gå tillbaka och lägg dig."Sa muel kände ännu inte HERREN, och HERRENS ord hade ännu inte blivit uppenbarat för honom. HERREN kallade på Samuel för tredje gången, och han steg upp och gick till Eli och sade: "Här är jag, du ropade på mig." Då förstod Eli att det var HERREN som kallade på den unge pojken. Därför sade han till Samuel: "Gå och lägg dig, och om han ropar på dig, så säg: Tala HERRE, din tjänare hör." Och Samuel gick och lade sig på sin plats. Då kom HERREN och ställde sig där och ropade som förut: "Samuel! Samuel!" Samuel svarade: "Tala, din tjänare hör." 

Tänk om Samuel inte hade hört Guds röst, vad hade hänt då? Samuel bodde då i Herrens hus och hade
svårt att förstå att Gud prata med honom. Men vi som är troende nu har den helige Ande som är Herrens hus. Gud pratar till oss i tankar, ord, bilder och genom bön och bibeln, men också genom andra människor genom profetiska tilltal. Men umgås vi inte med honom är det svårt att höra hans röst. Jesus sa mina får hör min röst och vet vem jag är. Det är därför viktigt att veta vem han är och höra vad han vill med våra liv. Det handlar inte om att bara komma till honom när man behöver hjälp utan en tvåvägs kommunikation. Där Gud är lika viktig för dig som han anser att du är i hans ögon. Då kan det vara bra att ta tid och prioritera Gud för då kan du göra hans vilja på rätt sätt. För då kommer vi att hamna rätt i allt vi gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar