Google Website Translator Gadget

måndag 26 mars 2012

I en nära framtid?

Var i kväll och kolla på filmen Hunger games. En film som har blivit hyllad till skyarna innan den
ens visats. I stora drag kan man säga att det handlar om ett samhälle där de rika bor i en huvudstad.
Medan resten av människorna som är fattiga i landet är uppdelat i 12 zoner där man producerar något
till huvudstaden. Varje år hålls en direktsänd tv-show där en kille och tjej från varje zon får kämpa för
sitt liv. Menas de rika gottar sig att se hur det går och de fattiga får lida.
Detta för att visa på att de rika bestämmer och har makten och att det är ingen ide att kämpa emot.

Är detta något som vi vill ha det? För det känns som om vi är på väg till detta i dagens samhälle.
Rika blir faktiskt rikare i världen och de som är fattiga är allt fattigare nu för tiden. Detta har skett stegvis och är ett medvetet val när egoismen får bestämma. Från ett Vi samhället till ett Jag samhälle där man ska ha det bra själv först till alla pris. En drivkraft att det behövs allt mer pengar och högre vinster på människors bekostnad. Man blir aldrig nöjd med det man har utan ska bara ha mer och mer. Ett kontrollsamhälle där bara de rika har rättigheter och friheter till hur tjock ens plånbok är. Men den som är fattig ska sättas dit på alla plan och helt inte ha något att säga. Den sunda kristna moralen om att ta hand om de fattiga och utstötta är borta helt. Nu gäller det att ha massa pengar och kontakter så kan du få din vilja igen överallt. Det gäller att skrika högst och visa att man gör rätt hela tiden även om man gör fel. Det är inte många som tänker på sina medmänniskor utan man själv tjänar och kan få ut på allt man gör.

Jag tror filmen är väldigt lik en nära framtid för oss människor om vi inte vänder på det redan nu.
Samhället vill ha en konsumerande livsstil där att serveras snabbt och lätt och utan några hinder på vägen.
Det är farligt om vi slutar att tänka själv utan dras med i detta Ja-sägande livsstil. Nu ska helst allt vara tillåtet och alla begär och lustar accepteras utan några människor ska få säga sitt. Så fort någon då vågar säga emot då blir man anklagad för att vara dömande och trångsynt. Men tänk efter själv hur det skulle vara om allt är okey? Vem är det som får lida för att du ska få göra allt? Jo din medmänniska i din omgivning. Tänker du på det tro? När man lever i synden och ondskan då blir man blind för allt utan tänker bara på sig själv. Man vet inte vad man gör för du blir styrd av dina lustar och begär som tagit plats i ditt hjärta helt enkelt.

Det är just därför du behöver bli befriad från detta i det erbjudandet du fått från skaparen i himlen.
Jesus är vägen till räddningen från denna misär och ondska som finns i världen. Han tog sig på allt som vi gjort fel och våra brister på ett kors. Där byte han liv med oss människor så vi åter kan bli rena i Guds ögon. Så att vi åter kan få en relation med Gud som skapat oss. Detta är en gåva som är helt fri att ta emot. Gud vill att vi ska bry oss om varandra på alla plan. Gud vill hela allt han skapat men ondskan vill förstöra allt. Därför måste vi vara medvetna om det som händer och agera nu innan det är försent.
Media 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,

1 kommentar:

  1. hmm tycker nog människan varit ego i alla tider.
    Är du medveten om att hon som skrivit boken hungergames troligtvis är ockultist, hon har oxå skrivit en serie böcker om undervärlden, el underjorden.
    För mej är det tydligt från vilken källa hon fått inspiration till historierna, och inte är det från Gud iallafall.

    SvaraRadera