Google Website Translator Gadget

torsdag 8 mars 2012

Som man sår, får man skörda

Gal 6:7-8 Bedra inte er själva. Gud bedrar
man inte: det människan sår skall hon
också skörda. Den som sår i sitt kötts åker
skall av köttet skörda undergång, men den som sår i Andens åker skall av Anden skörda evigt liv. 

Det verkar som att det nuförtiden inte finns några konsekvenser för de beslut man gör. Ingen vågar säga att man gör fel eller vågar ta ett ansvar. Det som texten ovan säger är att de val du gör kommer att påverka andra människor i din omgivning. Sår du på ett felaktigt sätt då kommer det bara dåliga saker ur det. Men sår du rätt kommer detta leda till något bra. Vi lever i ett samhälle där vi inte orkar att kämpa för något, så fort man känner något nytt då vill man det ändra direkt. Ett slit och släng samhälle där man tänker först på sig själv och sedan på andra. Det är just därför det ser ut som det gör. Jag vill ha allt först och genast! Det är klart det blir konsekvenser för andra men inte direkt. Det är bara att se den fattigdom som är i tredje världen. När koloniseringen var som störst i Afrika och Asien vem brydde sig då om människorna som bodde där. Detta är något som västvärlden kommer att få betala under en oöverskådlig tid. Det vi gör får vi betala! Det ledarskapet i landet gör, så kommer även folket att följa. Om ledarskapet strävar efter makt och pengar då kommer även samhället bli sådant. Man ser först, för att sedan följa! Vill du verkligen att det ska vara så? Eller ett samhälle som tänker på alla? Vi måste tänka mindre på oss själva och mer på andra, annars kommer det gå illa.

Det som Jesus gjorde var något helt annat, han brydde sig om de trasiga och ensamma människorna i samhället. Han tog sig tid med alla för att lyssna och göra en skillnad i deras liv. Livet handlar inte bara
att får sin egna vilja igenom, utan att bry sig om andra medmänniskor. Att vara ett föredöme och leva ett liv som ger framtidshopp för andra. Det du gör påverkar mer än du tror och vad du visar i goda gärningar.

Media: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30
Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10

1 kommentar:

  1. + Om människan endast förstode hur stor del av hennes verksamhet, som är gagnlös. Mycket av det arbete som utföres i mitt namn är icke erkänt av mig. Kriteriet på allt sant verk och allt sant tal är, om det är inspirerat av kärlek eller ej.

    SvaraRadera