Google Website Translator Gadget

måndag 9 april 2012

Nu får det vara nog


Hes 44:6 Säg till Israels hus, det upproriska: Så säger Herren,  HERREN: Nu får det vara nog med alla vidrigheter ni har bedrivit, ni av Israels hus. 
Jag antar att också du har fått uppleva att bibelverser kan få ett nytt sken när det känns som det är menat för en. Så är det med ovan nämnda bibelvers som är från Hesekiel.Texten säger att Gud inte är nöjd med Prästerna i Israels hus. De är upproriska och bryr sig inte om vad Gud vill. Men nu säger Herren att det får vara nog med allt som är vidrigheter i hans ögon. Detta budskap gäller även idag -Är det verkligen Guds vilja vi följer eller världens?. Lyssnar man inte på Gud då leder man alla fel och gör något som inte passar i hans ögon. Visst känns det igen i dagens samhälle? 

Vårt fokus ska vara på Jesus och vad han gjorde. Inte på våra begär och lustar då faller vi lätt i synd åter igen. Men förstår vi att Gud hjälper oss och ger oss styrka så kan vi tjäna honom på rätt sätt. Det handlar inte om hur duktiga vi är eller hur mycket vi gör. Vi kommer aldrig kunna nå Gud på vårt egna sätt någonsin. Det var därför Gud kom ner som människa i Jesus Kristus. Så att Jesus kunde byta liv med oss på korset och ta bort synden och allt som inte är bra för oss. Detta i kärlek till oss människor så att vi ska få ett återupprättad relation med vår skapare och pappa i himlen. Ledarskapet är oerhört viktigt så man leder människor rätt till Jesus. Men om man inte bryr sig om detta och skapar egna regler som inte är av Gud då leder man människor helt fel. Då följer man världen - Dax att vända om igen innan det är försent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar