Google Website Translator Gadget

lördag 22 december 2012

Sann Julefrid!

Är du en av dom som är mitt i stressen så här innan Julafton? Där det gäller att hitta de perfekta klapparna, få ett perfekta julhemmet och den perfekta maten för att sedan kunna slappna av tills julaftons morgon. Du tycker att julhelgen är en pina där man träffar släkt, vänner och familjen? Du vill hellre ligga i sängen och inte göra någon detta pga av all stress och krav. En hets utan dess like som börjar tidigare på året och där rekord ska slås varje år. Men vet du verkligen varför vi firar Jul egentligen? Eller är du en av dom som glömt detta? För detta helg handlar allt annat än om de traditioner som vi har satt upp som ett krav i västvärlden.

Detta helg handlar om att ha frid med Gud. Där Gud blev människa i Jesus med ett enda syfte att hela vår förstörda relation och reparera det som gått trasigt genom våra val. Detta gör att vi kan få sann Julefrid i hjärtat. Det finns ett hålrum i vårt hjärta som enbart Gud kan fylla, där vi kan känna frid och glädje på rätt sätt. Även om allt det materiella kan vara fint på Julen så är det inget som är beständigt utan bara tillfälligt. Vårt samhälle är lite som Babels torn i 1 Mos 11:1-9 där vi försöker leva ett liv helt utan Gud eller förnekar hans existens. Där vi desperat försöker skapa en tillfällig lycka så att vi kan känna oss nöjda för stunden. Men vi vågar inte prata om sådant som är viktigt utan vill vi leva ett kul liv där det händer saker hela tiden. Men Jesus följer oss inte i denna jakt utan går åt det andra hållet.

Jesus vill hela allt trasigt och vill att vårt fokus på oss själva ska ändras till att tänka på andra. När vi vände Gud ryggen då började vi enbart tänka på oss själv. Där det gäller att få vår vilja igenom utan tanke på andra medmänniskor. Men nu har vi ett föredöme i Jesus. Han lämnade allt som finns i himlen för att bli en människa och leva ett liv som oss men utan att göra fel. Detta för att kunna byta liv med oss på korset och på så sätt öppna dörren till Gud igen. Där vi nu kan kallas för Guds barn och veta att vi är på väg till himlen.

Det var denna möjlighet som dök upp för över 2000 år sedan i ett stall i Betlehem. En frälsare är född i denna stad en frälsare för världen. Denna Julgåva är gratis och är bara att ta emot genom att tro.
"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." Rom 10:9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar