Google Website Translator Gadget

måndag 4 februari 2013

Människors hjärtan


Mark 7:21-23 Ty inifrån, ur människornas hjärtan, kommer de onda tankarna, otukt, stöld, mord, äktenskapsbrott, själviskhet, ondska, bedrägeri, liderlighet, avund, förtal, högmod, förblindelse.  
Allt detta onda kommer inifrån och gör människan oren."

I texten ovanför berätta Jesus för de skriftlärda vad som är orent. När de klagar på att lärjungarna inte tvättar sig innan de ska äta. De skriftlära hade fokus på det man såg för att visa sig värdiga inför Herren. Ha en gudfruktig fasad men ändå inte visa deras syften. Men Jesus påtala att det handlar inte vad man gör utan vad som finns i hjärtat. Är hjärtat orent så blir allt övrigt lika så.

3 kommentarer:

 1. Ja,tack och lov att Herren ser till hjärtat och inte till det yttre!!!
  Herren Välsigne dig!!!

  SvaraRadera
 2. Jag har startat en sida på Facebook för kristna bloggare, men än så länge så är det bara jag som är med på den sidan. Gilla gärna sidan du med och dela med dig av en länk till din blogg. Bjud gärna in andra som har kristna bloggar och de som vill läsa i kristna bloggar. Sök på Kristna bloggare i sökfältet på Facebook så hittar du gruppen. Hör av dig om du stöter på problem.

  SvaraRadera
 3. Gud se in våran hjärta och vi har eventuellt god hjärta eller dåligt hjärta och låt oss får kungs Davids hjärta som Gud älskade och valde honom blir Israels konung tilliställe kung Saul.Tack ,Gud välsigna er alla till seger i trons fröjd ,keijo södertälje

  SvaraRadera