Google Website Translator Gadget

söndag 5 januari 2014

Det nya templet - Guds Församling

Säg till Israels hus, det upproriska: Så säger Herren, Herren: Nu får det vara nog med alla vidrigheter ni har bedrivit, ni av Israels hus. Ni har låtit främlingar med oomskuret hjärta och oomskuret kött komma in i min helgedom och vara där, så att mitt hus har blivit vanhelgat, medan ni bar fram min mat, fett och blod. Mitt förbund har därmed brutits, för att inte tala om alla era andra vidrigheter. Ni har inte själva utfört tjänsten vid mina heliga föremål, utan ni har satt andra att göra tjänst åt er i min helgedom.Men så säger Herren, Herren: Ingen främling med oomskuret hjärta och oomskuret kött får komma in i min helgedom, ingen av de främlingar som finns bland Israels barn. Hesekiel 44
När bibel talar om Guds tempel finns det olika innebörd.
1. Judarnas framtida tempelbygge i Jerusalem
2. Vi kristna som Guds tempel där där den Helige Ande bor
3. Guds församling, där vi är kristna är som levande stenar som bygger ihop ett tempel då vi ses.

Denna texten handlar om Guds församling just nu. Där den tar upp de problem som kristenheten brottas med precis som Israel som släppte in Världen i synagogan. Vi är som under domarboken där vi vänt Gud ryggen när vi har haft det bra. Gud ger nu en befallning till hela sitt folk som syndar och vägrar lyssna på hans vilja. Detta gäller även ledarskapet, Prästerna på denna tid representera hela folket. Så om Folket gör fel då har det sin grund och botten i ledarskapet. Vänd om från all synd det får vara nog nu. Hit men inte längre! Annars kommer Guds närhet försvinna och börja att följa Guds vilja och befallningar istället.

Ni har släppt in främlingar i församlingen som inte känner Gud eller vill vet vem han är.
Andra religioner, Egen stiftade regler, traditioner och hierarkier.Världens värderingar som påverkar tankar, ord och handlingar.  Egna avgudar som tar bort fokuset från Jesus. Blandat in New Age, Ekumenik på fel sätt som hyllar Världen. Detta orenar hela församlingen då man inte kan ha två källor utan bara en enda.
Medans ni har gjort detta så har ni gett Offer till Gud för att dölja synden, Men Gud vill inte ta emot detta.
Det hjälper inte att offra bön, lovsång eller pengar om man inte har ett Guds hjärta för andra.

Som en konsekvens av detta har Guds förbund brutits. Gud har alltid slutit förbund med sitt folk i bibeln. Under denna förutsättning så lovar Gud att alltid vara med till livets slut ända till himlen. Men då vi nu vägrat att lyda honom då har hans beskydd över sin församling försvunnit. Ondskan, synder och villoläror har fått tillträdde att komma in. Guds Helighet har på så sätt försvunnit, annars skulle vi utplånats. Då Gud inte kan vara nära synden eller ett upproriskt folk. Med denna handling så har den Helig Ande skrämts bort. Det ger oss ett kraftlöst evangelium och en frälsning som inte gör någon större betydelse än vad världen ger. Människor bestämmer istället för Gud och vi kommer ännu mera fel från vad som Gud har tänkt med sin församling. Synder, oförståelse och bitterhet kan slå rot som hindrar vägen till Jesus och färre förstår allvaret i att ta emot Jesus. Man tar inte ett eget ansvar för sin kallelse och gåvor till församlingen. Utan ger ansvar till andra människor som inte ska ha en plattform i församlingen. Resultatet blir att Guds församling blir mindre och många kommer ut i världen igen. Guds närhet kan enbart vara där man omvänt sig från sig synd och det finns ett hjärta för Gud och hans församling. 

Men det finns hopp! Sök igen efter Gud ta tid och lyssna vad han vill säga och på nytt vända om från synd och olydnad. Gud kommer förlåta oss och han längtar att vi kommer inför honom. Vi behöver Guds kraft för att kunna göra en betydelse i Världen. Han vill tända en eld inom oss med förnyad kärlek så vi kan nå ut till de förlorade med de glada nyheterna om Jesus Kristus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar